3 Eylül 2013 Salı

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

kızlar sitelerde gezip bulgurlu güzel tarifler ararken daha önce annemin çok yaptığı ama son zamanlarda unutulmaya başlayan bu tarifi gördüm :) çokta sevindim ilk fırsatta uygulayacağım :) bunu akşamları yemekten ziyade öğlen yemek daha güzel olur üstelik mercimek ve bulgur içerdiğinden bize de uygun :)
-hafiftarif.com dan alıntıdır.

Malzemeler:
* 1 su bardağı haşlanmış mercimek
* 1 su bardağı bulgur
* 1 kuru soğan
* 2 su bardağı kaynar su
* tuz, karabiber,pulbiber ve istediğiniz baharatlar.
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:

bir tencerede yağ ve soğanları biraz kavurun.
Bulguru ayıklayıp, bol bol yıkayın.
Kavrulan soğanların içine bulguru, haşlanmış mercimeği, kaynar suyu, baharatlarını da ekleyip, şöyle bir karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
Suyunu çekince, biraz dinlendirip afiyetle yiyin



Not 1 : kızlar facebook gurubundaki ( https://www.facebook.com/groups/karataycilarinpaylasimalani/) arkadaşlarımdan gelen tavsiye ile birşey daha hatırladım ve sizede tavsiye etmek istedim :) yemeklerimizi tatlandıran tereyağını eritip üstüne kızgınken dökün bu pilavın enfess oluyor çok yakışıyor :) 

Not2:
pilav,dolma gibi bütün olarak taşıyacağınız pratik tarifleri işe,gezmeye,dışarıya götürebilirsiniz :) böylece kaçamakların önüne geçmiş olursunuz :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder